Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η INTERAMERICAN υποστηρίζει το ΚΕΘΕΑ και την απεξάρτηση ατόμων από ουσίες

H INTERAMERICAN, συνεχίζοντας την συνεχή υποστήριξη που παρέχει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) κατά τα τελευταία χρόνια, συνέδραμε και φέτος χορηγικά για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αποφοίτησης ατόμων που συμμετείχαν στα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το πρόγραμμα «Ιθάκη» στις 7 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. 


Το νικηφόρο μήνυμα του προσωπικού αγώνα τους με τις ουσίες έδωσαν φέτος συνολικά 72 απόφοιτοι. Η οικονομική και κοινωνική κρίση εντείνει τα φαινόμενα της χρήσης ουσιών και του κοινωνικού αποκλεισμού, οδηγώντας περισσότερους ανθρώπους στο να ζητήσουν βοήθεια από τα προγράμματα απεξάρτησης. Οι αποδέκτες υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, στην κοινωνία και τη φυλακή, το 2013 ανήλθαν σε 13.500 άτομα, χρήστες ουσιών και μέλη οικογενειών. Σημειώνεται ότι από τα θεραπευτικά προγράμματα αποφοιτούν άτομα που απέχουν από τη χρήση τρία τουλάχιστον χρόνια και δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά.

Η αντιμετώπιση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες των κοινωνικών πρωτοβουλιών της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του δικού της προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας “Πράξεις Ζωής”. Η εταιρεία είχε υποστηρίξει και κατά το 2012 την εκδήλωση αποφοίτησης στον Πειραιά, υπογραμμίζοντας το μήνυμα επανένταξης «Σημασία δεν έχει το πώς πέφτεις, αλλά το πώς σηκώνεσαι!». Αναφερόμενος στη συνεργασία ο Βασίλης Καλαμπαλίκης, Yπεύθυνος ΚΕΘΕΑ “Ιθάκη” επισημαίνει: «Η υποστήριξη  της INΤΕRAMERICAN αποτελεί για το ΚΕΘΕΑ ουσιαστική ηθική και υλική ενίσχυσηι στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουμε για την υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους, την πρόληψη της χρήσης ουσιών, την εκπαίδευση και την έρευνα στον τομέα της τοξικοεξάρτησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...