Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

«Για 5’ ΑμεΑ: Ένας αγώνας ζωής που μας αφορά όλους»


Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία τη δράση


Το Mediterranean College Θεσσαλονίκης και τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, διοργάνωσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης «Για 5’ ΑμεΑ: Ένας αγώνας ζωής που μας αφορά όλους».


Η δράση πραγματοποιήθηκε, υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες», στο πάρκο Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη. Υποστηρικτές της δράσης, ήταν το Ράδιο Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα η εκπομπή του κου Στέφανου Διαμαντόπουλου, το About Thessaloniki και το ORA Θεσσαλονίκη.

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College Θεσσαλονίκης και ο Τομέας Φυσικοθεραπείας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, προέτρεπαν τους διερχόμενους Θεσσαλονικείς, να βιώσουν για 5’ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, οι άνθρωποι με αναπηρίες. Συγκεκριμένα, οι ενέργειες που καλούνταν να πραγματοποιήσουν ήταν να διανύσουν μια ορισμένη απόσταση με καλυμμένα τα μάτια, να μετακινηθούν σε ένα χώρο με φυσικά εμπόδια, με το αναπηρικό αμαξίδιο, να παίξουν «Goalball» (ποδόσφαιρο για τυφλούς), να καθαρίσουν ένα φρούτο με το ένα τους χέρι κ.ο.κ.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, αναδεικνύοντας το ευαίσθητο κοινωνικό του προφίλ, διοργανώνει και υποστηρίζει δράσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας.

Πληροφορίες: Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη
T: 2310552406 | iek@xinis.net | www.iek-xini.edu.gr | www.medcollege.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...