Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΥΦΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ

Σε επενδύσεις της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ προχώρησε εν καιρώ ύφεσης η εταιρία Καλλιμάνης προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξή της εντός αλλά κυρίως εκτός ελληνικών συνόρων.

Συγκεκριμένα, η εταιρία  εκσυγχρόνισε την παλαιότερη εκ των  δυο εργοστασιακών μονάδων που  βρίσκονται στο Αίγιο, τόσο σε επίπεδο  κτιριακών εγκαταστάσεων όσο  και σε νέο εξοπλισμό. Παράλληλα, και τα δύο  εργοστάσια πιστοποιήθηκαν με δυο διεθνή και βασικά πρότυπα για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων για τους πελάτες της λιανικής αγοράς (retail): το IFS με πιστοποίηση από τη Γερμανική & Γαλλική Ένωση Πωλητών Λιανικής, και το BRC από την Αγγλική Ένωση Πωλητών Λιανικής.

«Τα πιστοποιητικά αποκτήθηκαν με τις υψηλότερες βαθμολογίες, και συγκεκριμένα το BRC: classification A, και το IFS: Higher level  με 96,25% κάλυψη των απαιτήσεων του προτύπου» αναφέρει ο Διευθυντής Ποιότητας της εταιρίας Καλλιμάνη, Ανδρέας Μπαρτζελάς. «Τα παραπάνω επιτυχή αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη βαθιά γνώση της εταιρίας μας σε θέματα Διαχείρισης Ποιότητας, εφαρμόζοντας τα αντίστοιχα συστήματα Ποιότητας ISO  - έχοντας ακολούθως πιστοποιηθεί το 2009 με τα τελευταία πρότυπα ISO 9001 2008 και ISO 22000 2005 - για περισσότερα από 12 χρόνια».

«Η εφαρμογή των πιο υψηλών προδιαγραφών στη διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων αποτελεί διαβατήριο για την περαιτέρω διείσδυσή μας στις διεθνείς αγορές» δηλώνει η Ντίνα Καλλιμάνη, Εντεταλμένη Σύμβουλος της εταιρίας Καλλιμάνη. «Η απόφαση για επενδύσεις εν καιρώ κρίσης και μάλιστα για μια αμιγώς ελληνική εταιρία αποτέλεσε πρόκληση που ήταν απαραίτητο να την αντιμετωπίσουμε προκειμένου να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας σε απαιτητικές αγορές όπως αυτή της Βόρειας ή Κεντρικής Ευρώπης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αυτή η επένδυση ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας αλλά και την προοπτική της εξαγωγικής μας δραστηριότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...